SLF möter Rick Fisher – Hur är det att ljussätta på West End?

Tisdagen den 21 januari kl 18.00 – 19.30 har SLF bjudit in ljussättaren och ALDs tidigare ordförande Rick Fisher för att berätta om hur det är att arbeta som ljussättare på West End i London.

För många är Rick Fisher ett välbekant namn eftersom han redan 1995 besökte Sverige och på NoTT 95 berättade om arbetet med att ljussätta uppsättningen ”An Inspector Calls” vilken han även vann en Tony Award och Drama Desk Awards för.
Efter detta har det blivit många fler uppsättningar vilket även har lett fram till fler utmärkelser. En stor framgång blev Mattthew Bourne´s uppsättning av Swan Lake (1995 på West End och därefter på Broadway 1998) vilken visades på SVT våren 2013.
Men för alla som regelbundet besöker West End i London är Rick Fisher kanske mest känd för ljussättningen till musikalen ”Billy Elliot” vilken gick upp redan 2005 och som han även fick en Tony Award utmärkelse för.

SLFs medlemmar får nu möjlighet att träffas Rick Fisher för att få höra om hur det är att arbeta på West End, Broadway och i andra sammanhang där produktionsförhållandena ser helt annorlunda ut mot det vi är vana vid här i Sverige.

Tid och plats:
Stockholms dramatiska högskola – StDH, Valhallavägen 189, Stockholm kl 18.00 – 19.30, den 21/1-2014

Hitta fram:
Buss 4 till Radiohuset och därefter cirka 500 m promenad eller buss 56 till Hakberget och därpå 100 m promenad.
Mer info på; www.eniro.se (kartor) samt www.sl.se (busstider)

OBS! Entrén är låst efter kl 18.15!
Om du kommer sent – ring det telefonnumret som kommer att finnas anslaget på entrédörren.

Du MÅSTE förhandsanmäla dig senast måndagen den 20/1 på nedanstående webbsida. Genom detta vet vi vilka vi ska vänta in om någon blir försenad!

http://event.redmarker.se/?id=410 SLF möter Rick Fisher
Sidan är utvecklad av Ulf Sandström som även har ställt den till föreningens förfogande. Tack Ulf!

Det var allt för den här gången.
Hälsningar: Anders Larsson, ordförande.