SLF och StDH bjuder in till samtal med Ljussättaren Yaron Abulafia – författare till boken ”The Art of Light on Stage”

Tisdagen den 17 november kl 16.00 – c:a 18.00 bjuder Svenska Ljussättareföreningen – SLF och Stockholms dramatiska högskola – StDH tillsammans in till möte med den världsberömde ljussättaren Yaron Abulafia med anledning av sverigeintroduktionen av hans bok ”The Art of Light on Stage”.

Vi har lyckats få Yaron Abulafia att komma till oss för att berätta om sina tankar och idéer kring hur man kan och bör tala om en ljussättning i termer av ett artistiskt verk. Samtalet modereras av SLF:s ordförande Anders Larsson.

Yaron Abulafia© ATESBA 23

Utöver att Yaron Abulafia under lång tid har blivit uppmärksammad för sitt arbete som ljussättare har han även doktorerat i ämnet ljus och ljussättningar. Genom detta har han skaffat sig en unik uppsättning av begrepp för att kunna beskriva, analyser och tala om sina egna och andra ljussättares verk i konstnärliga ordalag.

Efter samtalet med Yaron Abulafia inbjuds till ett informellt samkväm med dryck och tilltugg i anslutning till föreläsningslokalen.

Yaron Abulafia har gjort ljusdesign till över 200 internationella teater- och dansföreställningar, installationer, konserter och TV shower. Bland de uppmärksammade designerna märks de för Nederlands Dans theatre – NDT, English National Ballet, Rambert Dance Company, Staatbalett Berlin, Ballet BC i Vancouver samt Hungarian State Theatre of Cluj i Rumänien för att nämna några. Han har vunnit många priser och utmärkelser för sitt artistiska arbete och har även nyligen publicerat boken ”The Art of Light on Stage” (Routledge 2015) vilken bygger på hans doktorsuppsats vid State University of Groningen i Nederländerna. Han innehar en master (M.F.A) i scenografi från Frank Mohr Institut i Groening samt en kandiat (B.A) i teaterstudier från Universitetet i Tel Aviv, Israel. Bilder och mer info på: http://www.yaronabulafia.com

Hitta fram: Stockholms dramatiska högskola – StDH ligger vid Hakberget. Adressen är Valhallavägen 189. Tunnelbana till Karlaplan och därefter cirka 500 m promenad eller buss 72 till Hakberget eller buss 76 till Filmhuset. Se även; www.eniro.se (kartor) samt www.sl.se (busstidtabeller) om du behöver information om adress och restider.

Vi räknar med en stor uppslutning från regissörer, scenografer och ljussättare så därför MÅSTE Du förhandsanmäla dig senast den 16/11 på nedanstående webbsida.
Genom detta vet vi även hur mycket dryck och tilltugg vi ska förbereda inför det avslutande samkvämet.

http://event.redmarker.se/?id=497 SLF möter Yaron Abulafia
Sidan är utvecklad av Ulf Sandström som även har ställt den till föreningens förfogande. Tack Ulf!

Hjärtligt välkomna
Anders Larsson, ordförande i SLF