SLF ser genrepet av Julia & Romeo

Onsdagen den 22 maj kl 11.30 – ca 13.45 är SLFs medlemmar inbjudna till Kungliga Operan för att se generalrepetitionen av Mats Eks uppsättning av ”Julia & Romeo” med musik av Pjotr Tjajkovskij

Hon och han. De älskar varandra. Varför säger alla andra att deras kärlek är fel? En romantisk historia i en brutal miljö. En kamp mellan folket och makten. En kamp mellan generationerna. Kärlek, hat och svartsjuka. Vem kan vinna? Romeo och Julia blir Julia & Romeo när världs-koreografen Mats Ek sätter upp sin helaftonsbalett till Tjajkovskijs musik med urpremiär på Kungliga Operan den 24 maj. Julia och Romeo blir Mats Eks första stora helaftonsverk sedan Törnrosa som gjordes för Hamburgbaletten 1997. Mats Ek har gjort flera nytolkningar av balettklassiker som Svansjön.

Varför Julia & Romeo?
– Det är dags att vända på steken, säger Mats Ek. Dessutom hette en av Shakespeares förlagor faktiskt Julia och Romeo. Så vi kan säga att vi återvänder till berättelsens källa. Vi markerar också att vi använder musik av Tjajkovskij, inte den etablerade av Prokofjev. Men kvar är förstås dramats bärande konflikt med den unga oskyddade förälskelsen kontra det etablerade våldet – en tragedi där kärleken segrar genom att gå under.

Musik: Pjotr Tjajkovskij, Koreografi: Masts Ek, Scenografi och Kostym: Magdalena Åberg, Ljus: Linus Fellbom

Hitta fram: kungliga Operan ligger mellan Kungsträdgården och Gustav Adolf torg. Enklast tar ni er dit med buss t ex: 2, 43, 55, 62, 65, 76 till Karl XII torg. Tunnelbana: till Kungsträdgården. Se även; www.eniro.se (kartor) samt www.sl.se (busstidtabeller) för mer info.

Du MÅSTE förhandsanmäla dig senast tisdag den 21/5 på nedanstående webbsida. Genom detta vet vi hur vi kontaktar er. Vi har denna gång fått ett ytterst begränsat antal biljetter och av den anledningen tillämpas principen ”först till kvarn….” . Erbjudandet gäller endast SLF medlemmar!

Vid för få anmälningar kan evenemanget komma att ställas in för att det inte ska bli tomma stolar i salongen!

http://event.redmarker.se/?id=403 Genrepet av Julia & Romeo på Kgl Operan
Sidan är utvecklad av Ulf Sandström som även har ställt den till föreningens förfogande. Tack Ulf!

Vi träffas klockan 11.15 i foajén för biljettudelning. Föreställningen är cirka 2 timmar och 15 minuter.

Hälsningar: Anders Larsson, ordförande.