SLF ser Mago på Judiska museet

Torsdagen den 11 mars kl 12.00 – 13.30 går vi tillsammans till Judiska Museet för att se specialutställningen ”Mago – den svenska scenens elegant” vilket är den första retrospektiva utställningen i Sverige om Magos stora bidrag till den svenska teater- och filmscenen.

Mago, född Max Goldstein, arbetade med alla de stora från Karl Gerhard till Ingmar Bergman, men få svenskar känner till hans bakgrund och familjehistoria. Max Goldstein föddes den 22 mars 1925 i Berlin. Efter att nazisterna tog makten utsattes hans far, som var tysk jude, för svåra trakasserier innan han till slut lyckades fly till Sverige. Familjen kunde återförenas 1939 då även Max, hans bror Peter och modern i sista stund fick utresevisum.

Han arbetade med Karl Gerhard i åtta revyer. Marlene Dietrich kallade Mago för sin ende sanne vän – en stor brevsamling finns bevarad och i utställningen visar vi några originalbrev. Jarl Kulle ansåg att Mago var 200% professionell. Och Mago älskade sina primadonnor: Git Gay, Zarah Leander och flera andra av teater- och filmvärldens stora stjärnor.

Mago hade en sällsynt begåvning, som inte bara ledde till en enastående karriär, utan också till livslånga vänskapsrelationer, som den till Marlene Dietrich och Harriet Andersson.

Normalt är entréavgiften till Judiska museet 60 kr, men av detta betalar SLF hälften. Mao så betalar du bara 30 kr för att få tillgång till Judiska museet! Om du har DN-kortet 2010 kan det hela bli helt gratis för dig eftersom även DN bjuder på 30 kr rabatt!

Hitta fram: Judiska museet ligger på Helsingegatan 2. Buss: t ex 4, 47, 53, 72  till Dalagatan/Odengatan. Tunnelbana: till Odenplan. Se även; www.eniro.se (kartor) samt www.sl.se (busstidtabeller) om du behöver mer info.

Du MÅSTE förhandsanmäla dig senast tisdag den 9/3 på nedanstående webbsida. Genom detta vet vi vilka vi ska vänta in om någon blir försenad, samt hur många entrébiljetter vi ska köpa ut. Vid för få anmälningar kan evenemanget komma att ställas in för att hålla föreningens kostnader nere!

http://event.redmarker.se/?id=289 Mago på Judiska Museet

Sidan är utvecklad av Ulf Sandström som även har ställt den till föreningens förfogande. Tack Ulf!

Det var allt för den här gången. Glöm inte SLFs årsmöte den 21/3 – se separat kallelse!

Hälsningar:   Anders Larsson, ordförande.   Edit Farkas, programansvar