SLF ser Time Themes på Kungliga Operan

Onsdagen den 20 februari kl 19.00 – ca 20.30 är SLFs medlemmar inbjudna till Kungliga Operan för att se generalrepetitionen av två nya baletter kallades ”Time Themes” där vi får möte två av Europas hetaste koreografer; Emanuel Gat och Johan Inger

Emanuel Gat är koreografen som just nu tar Europa med storm med sina innerliga koreografier där mötet mellan människor står i fokus. Det är vackert, intensivt och spännande. För Kungliga Baletten skapar han ett verk för fyra dansare till musik för manskvartett av Schubert. Upplev kontrasterna mellan klassisk musik och modern dans i detta innovativa och passionerade verk!

Johan Inger är dansaren som blev bejublad och prisbelönt koreograf. Under åren 2003-2008 ledde han Cullbergbaletten och sedan 2009 är han knuten till välrenomerade Nederland Dans Theater vars innovativa stil influerar hela danseuropa. Verket I new then hade premiär 2012 på NDT2 och är ett färgstarkt, optimistiskt och uppfinningsrikt stycke för nio dansare till musik av rock-ikonen Van Morrison. I new then blir Johan Ingers första koreografi för Kungliga Baletten och återkomsten till det hus där han började som dansare.

I pausen mellan Time Themes och I new then kommer ett kort stycke av Rachel Tess (Cullbergbaletten, DOCH) att framföras i Guldfoajén. It´s not that red hämtar inspiration från det utsmyckade rummet och skapas speciellt för Guldfoajén. Publiken kommer ha möjlighet att röra sig runt i foajén och musiken kommer att höras på alla våningsplan.

Rachel Tess studerar sista året på Mastersprogrammet i koreografi på Danshögskolan och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon har tidigare varit dansare hos bland annat Cullbergbaletten och GöteborgsOperans balett.

Hitta fram: kungliga Operan ligger mellan Kungsträdgården och Gustav Adolf torg. Enklast tar ni er dit med buss t ex: 2, 43, 55, 62, 65, 76 till Kungsträdgården. Tunnelbana: till Kungsträdgården. Se även; www.eniro.se (kartor) samt www.sl.se (busstidtabeller) om du behöver mer info.

Du MÅSTE förhandsanmäla dig senast onsdag den 19/2 på nedanstående webbsida. Genom detta vet vi hur vi kontaktar er. Vi har fått ett begränsat antal biljetter och av den anledningen tillämpas principen ”först till kvarn….” . Erbjudandet gäller endast SLF medlemmar!
Vid för få anmälningar kan evenemanget komma att ställas in för att det inte ska bli tomma stolar i salongen!

http://event.redmarker.se/?id=394 Genrepet av Time Themes på Kgl Operan
Sidan är utvecklad av Ulf Sandström som även har ställt den till föreningens förfogande. Tack Ulf!

Vi träffas klockan 18.30 i foajén för biljettudelning. Föreställningen är cirka 1,5 timmar.

Hälsningar: Anders Larsson, ordförande.